Asuntokaupan markkinaennuste alkuvuodelle 2020

Suomen Kiinteistönvälittät SKVL julkaisi markkinaennusteensa:

Suomen Kiinteistönvälittäjien lähes 1600 välittäjästä ja 475 toimipisteestä koostuvat asuntokaupan asiantuntijat ovat antaneet markkinaennusteensa alkuvuodelle 2020.

Julkaisemme tässä poimintoja alueellisesta näkökulmasta. 

 

”Vuosi 2019 oli asuntokaupan osalta positiivinen. Hintojen nousu on rauhoittunut ja kauppamäärät ovat hyvällä tasolla. Vuoden 2020 ensimmäinen neljännes näyttää jatkavan kasvun aikaa. Myös koko vuoden 2020 ennusteessa yli 80 % välittäjistä ennustaa kysynnän kasvavan koko maassa. Vahvinta kasvun odotetaan olevan Turun, Tampereen ja Helsingin vaikutusalueella.”

”Pääkaupunkiseudun ja Turun alueen osalta ensimmäisen neljänneksen hinnannousun odotetaan olevan keskimäärin noin 2 % ja muun Suomen vanhojen kerrostalojen hintojen odotetaan laskevan keskimäärin noin 1 %.”

”Turun seudulla yli 97 % välittäjistä uskoo, että kerrostaloasuntojen kauppa lisääntyy tai käy entiseen tahtiin. Turun alueella sijaitsevien pientalojen kysynnän odotetaan myös pysyvän ennallaan tai kasvavan. mm telakkateollisuuden vaikutus asuntomarkkinoihin on edelleen vahva ja lisää asuntojen kysyntää. Turun keskusta-alueella on hyvää kysyntää remontoiduista asunnoista ja erityisesti pienemmistä asunnoista.”

Me Näytönpaikassa Suomen kiinteistönvälittäjien SKVL:n aktiivisina toimijoina luotamme tulevaan ja haluamme tarjota ammattitaitomme myös sinun hyväksesi.

 

 

Lähde: https://skvl.fi/suomen-kiinteistonvalittajien-skvln-markkinaennuste-alkuvuodelle-2020-2/