Ostotoimeksianto

Onko sinulla selkeä visio siitä, millainen olisi unelmiesi koti, mutta asuntomarkkinoilta ei unelmien kotia etsinnöistä huolimatta löydy? Siinä tapauksessa ostotoimeksianto saattaisi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto!

Mitä ostotoimeksianto tarkoittaa?

Ostotoimeksiannon tehdessäsi siirrät vetovastuun sinulle sopivan asunnon etsinnästä välittäjän käsiin.
Asetat kriteerisi kohteen ominaisuuksien ja budjetin suhteet – me hoidamme loput.

Saat käyttöösi välittäjiemme laajat kontaktiverkostot ja asiantuntijaosaamisen. Asuntoja on paljon niin sanotusti hiljaisessa myynnissä ilman nettinäkyvyyttä ja näissä tapauksissa välittäjien kontaktiverkostot korostuvat.

Ostotoimeksiantosopimuksen tekeminen on myös kiireisen ihmisen kannalta suuresti aikaa säästävä toimenpide.

Ostotoimeksianto-palvelussa välityspalkkion maksaa ostaja. Välityspalkkio määräytyy sopimuksen mukaan ja on minimissään 3000 euroa (sis. alv 24 %). Lisätietoa välityspalkkiosta ja hintojen määräytymisestä löydät palveluhinnastostamme.

Anna arkkitehdin auttaa

Ostotoimeksiannon tekemällä saat tarvittaessa käyttöösi myös arkkitehtimme. Arkkitehti voi osaamisensa kautta tuoda ostajalle esiin kohteita, joita ostaja ei itse välttämättä osaisi huomioida. Esimerkiksi täydellisellä sijainnilla olevan kodin, jonka asiakas on mielessään hylännyt puutteellisten tilaominaisuuksien tai silmää epämiellyttävän sisustuksen takia. Tämän kaltaiset ongelmat ovat ratkaistavissa laadukkaan arkkitehtipalvelun kautta. 

Lue lisää arkkitehtipalvelustamme.

Case: Etelä-Helsingin ostotoimeksianto

Perhe, jonka jäsenistä osa asui ulkomailla, haki asuntoa Helsingistä. Muutaman asuntonäytössä käynnin jälkeen perheen oli pakko todeta, että heillä ei ollut aikaa eikä taitoja päästä asiassa eteenpäin, kun ei ollut vielä edes selvää kuvaa mitä halutaan, mihin rahat riittävät eikä asiaan liittyvä byrokratia ollut tuttua.  Helsinkiäkään ei tunnettu tarpeeksi. Tässä vaiheessa perhe päätti tehdä sopimuksen ostotoimeksiannosta Näytönpaikka Oy:n kanssa. Kaksi kuukautta myöhemmin kaupat oli tehty.  Näin perhe kommentoi:

”Välittäjämme kartoitti toiveemme ja kävi itse katsomassa  Helsingissä kohteita, joista raportoi meille. Osassa oli joku meistä mukana. Välittäjä huomioi hyvin kaksikielisen perheen eri jäsenten toiveet. Hän kuunteli kommenttejamme, auttoi meitä priorisoimaan asioista ja tekemään  johtopäätöksiä miksi jotkut kohteista eivät sopisi tilanteeseemme ja keskusteli kanssamme asiasta. Näin alkoi hahmottua meille tärkeimmät asiat. Välittäjä teki selväksi millaiset kohteet ja alueet voisimme jättää  pois ja miksi.  Hän tunnisti  lopullisen kohteen potentiaalin, joka meiltä olisi mennyt ohi. Hän tuki päätöksentekoa selvittäen prot ja contrat. Hän tarkisti taloyhtiön tilanteen sekä talon piharakennuksesta kellariin ja itse asunnon. Hän edusti ja tuki meitä tarjouksen jättötilanteessa hyvin, auttoi byrokratiassa ja oli mukana kauppakirjan allekirjoittamisessa. Lopussa sekä myyjä että ostaja totesivat miten hyvin ja hyvässä hengessä kaikki oli sujunut. Haastavissa tilanteissa välittäjä pysyi rauhallisena ja selvitti asioita nopeasti. Päädyimme asuntoon ja alueelle, johon emme olisi unelmissamme edes hakeutuneet ja josta löydämme yhä positiivisia asioita, joita emme osanneet edes toivoa. Kaiken lisäksi budjetista jäi rahaa suunnitella ja toteuttaa Näytönpaikan kanssa asiantunteva keittiöremontti. Lisäbonuksena saimme vielä monia uusia ideoita ja vaihtoehtoja asunnon värimaailmaan ja sisustamiseen myös tulevaisuutta varten.