Essi Similä

Sisustusarkkitehti, arkkitehti yo, LKV

+358 40 8246 346
essi.simila@naytonpaikka.com

Arkkitehtuurin parissa varttuneen Essin ajautumista suunnittelualalle ei voi pitää yllätyksenä. Opiskelut arkkitehtiosastolla ja Taideteollisessa korkeakoulussa luovat omalaatuisen pohjan, jossa eri mittakaavat ja taideteolliset alat kohtaavat.

Essi menee omissa ideoissaan eteenpäin taide edellä. Käytännön suunnittelutyössä taidepuoli saa silti usein väistyä rationaalisen ajattelun ja funktionaalisuuden tieltä. Vaikka visuaalinen taide ei aina suunnittelutöissä näkyvästi konkretisoituisikaan, on selvää, että sieltä kumpuava luova ajattelu on iän aikaisen ja perustellun pähkäilyn lisäksi aina läsnä.

Essi luovii roolissaan jossain it-ammattilaisen ja taiteilijan välillä itseäänkin ihmetyttävällä tavalla. Asiakkaalle tämä on etu. Osaaminen piirto- ja mallinnusohjelmien saralla kääntyy kuviksi ja animaatioiksi, joilla suunnitelmat herätetään henkiin jo ennen kuin remonttia tai rakennustyötä on vielä aloitettu.

Essi keskittyy välillä omaan ärsyyntymiseensä asti yksityiskohtiin. Tukahduttavalta tuntuva työtapa konkretisoituu monelta kantilta harkittuihin kokonaisuuksiin. Aivan kaikki on valmiiksi mietittyä. Myös ne asiat, jotka eivät koskaan ehdi tulla ajankohtaisiksi, koska asia oli jo ratkaistu paperilla.

Valmiiden töiden ääreltä Essi siirtyy veneensä pariin. Puukantisessa purjejollassa lepää kenen tahansa silmä. Mieli lepää sitten vesillä.