• Humalistonkatu 15a A
  • Turku, Keskusta
  • 2h + parvi(2kpl) + k + kph + eteistiloja

Humalistonkatu 15a A

Turku, Keskusta

2h + parvi(2kpl) + k + kph + eteistiloja

330 000 € (3 837,21 € / m²)

86 m²

Tyyppi

Kerrostalo

Rakennusvuosi

1912

Seuraava julkinen esittely

-

Yhtiövastike

412,8 € / kk

Tontti

Oma

Putket remontoitu

-

Tätä asuntoa myy Kaisa Hamido, Kiinteistönvälittäjä, Arkkitehti SAFA.

Kiinteistönvälitys Näytönpaikka Oy

Sijainti
Esittely

Auralinna
Sielukas asunto upeassa jugendlinnassa hyvällä sijainnilla Turun keskustassa lähellä asemia ja Puolalanpuistoa. Kauniisti ikääntyneet pinnat ja tilat asunnossa luovat tunnelmaa, jossa on levollista olla. Hyvin käytetyt tilaratkaisut ovat eläneet ja muuttuneet asukkaiden mukana. Asunto Oy Auralinna muodostuu kahdesta asuintalosta, kadunpuolen (1912) ja pihapuolen (1910) rakennuksista. Kadunpuolen rakennuksen kivijalassa on hienoja liikehuoneistoja. Yhtiön sisäpiha on aivan ainutlaatuinen. Katse kohoaa ylimpään kerrokseen ateljeehuoneiston viheriöivälle kattoterassille. Pihaistutukset eivät myöskään ole ihan tavanomaisia. Viikunat ja kirsikat kasvavat piharakennuksen ovenpielessä. Yhtiössä ovat viihtyneet viherpeukaloiden lisäksi monet taiteilijat. Yhtiötä on hoidettu hyvin koko sen elinkaaren ajan. Seuraavaksi toteutetaan perinteinen LVIS-urakka. Urakan päätteeksi suojellut A- ja F-portaikot kunnostetaan huomioiden rakennuksen arkkitehtuuri. Tämän jälkeen yhtiö on valmis ottamaan vastaan seuraavat sata vuotta.

Perustiedot

Sijainti

Humalistonkatu 15a A

Postinumero

20100

Kerros

3/6

Pinta-ala:

86 m²

Kokonaispinta-ala:

86 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (yhtiö rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.

Asunnon kunto:

Hyvä

Listauksen tyyppi:

Kerrostalo

Rakennusvuosi:

1912

Käyttöönottovuosi:

1912

Huoneluku:

2

Vapautuminen:

Sopimuksen mukaan

Omistustyyppi:

Asunto

Hinta ja kulut

Velaton hinta:

330 000 €

Myyntihinta:

318 397,12 €

Velkaosuus:

11 602,88 €

Neliöhinta:

3 837,21 € / m²

Yhtiövastike:

412,8 € / kk
(Hoitovastike 344 € / kk + Korjausvastike 68,8 € / kk)

Vesimaksu:

30 € / hlö / kk

Lisätietoja maksusta:

Tulevan putkiremontin yhteydessä huoneistoihin asennetaan huoneistokohtaiset vesimittarit.

Tilat ja materiaalit

Keittiön kuvaus:

Siisti valkoinen - ei uusi, mutta täysin toimiva keittiö. Yläkaappeja lähes katon korkeuteen. Alkuperäiset kiinteät korkeat komerot säilytetty. LVIS-urakan yhteydessä keittiö kätevästi uusittavissa, jos niin haluaa.
www.naytonpaikka.com/arkkitehtisuunnittelu.
Anna Arkkitehdin Auttaa.

Keittiön varusteet:

Jääkaappipakastin, Astianpesukone ja Erillisuuni

Keittiön lattiamateriaali:

Laminaatti

Keittiön seinämateriaali:

Laatta

Olohuoneen kuvaus:

Kaareva erkkeri-ikkuna hienoine detaljeineen hallitsee valoisaa olohuonetta. Olohuoneesta avautuu näkymä yhtiön takapihalle ja Puolalanpuiston suuntaan. Remontoitu vanhaa kunnioittaen, kuten koko huoneisto.

Olohuoneen seinämateriaali:

Tapetti

Olohuoneen lattiamateriaali:

Parketti

Makuuhuoneen kuvaus:

Tilava makuuhuone, missä toisessa päässä tukevarakenteinen parvi. Nykyisellään parvelle mahdutettu kahden lapsen makuutilat. Tällä järjestelyllä makuusaliin jää hyvin tilaa muulle olemiselle ja tekemiselle. Remontoitu vanhaa kunnioittaen. Esim.parven alle rakennetuissa korkeissa komeroissa vanhat peiliovet.
Toinen parvi eteishallin päässä, olohuoneen ja makuuhuoneen välissä. Parvella tilaa parivuoteelle.

Makuuhuoneen seinämateriaali:

Tapetti

Makuuhuoneen lattiamateriaali:

linoleumi

Kylpyhuone:

Kaikki pesutilat uusitaan kauttaaltaan LVIS-urakan yhteydessä. Vesieristykset ja kaakeloinnit uusitaan, vesikalusteet uusitaan, perusvarusteet uusitaan, asennetaan lattialämmitys.
Nyt paras paikka/aika vaikuttaa tulevaan toteutukseen. Osakasmuutokset LVIS-urakkaan liittyen vielä suunniteltavissa ja toteutettavissa.
www.naytonpaikka.com/arkkitehtisuunnittelu.
Anna Arkkitehdin Auttaa.

Kylpyhuoneen seinämateriaali:

Kaakeli

Kylpyhuoneen lattiamateriaali:

Laatta

Kylpyhuoneen varusteet:

WC-istuin, Suihku, Suihkuseinä, Pesukoneliitäntä, Pesuallas ja Peilikaappi

Säilytystilojen kuvaus:

Alkuperäiset kiinteät komerot säilytetty. Uusissa komeroissa käytetty vanhoja peiliovia. Tyyli yhdenmukainen ja vanhaa tyyliä kunnioittava.

Sauna:

Ei

Liesi:

Keraaminen

Lisätiedot

Piha:

Upea sisäpiha. Yhtiöön kuuluu yhteensä neljä rakennusta. Kaksi asuintaloa. Pihatalo valmistunut 1910 ja kadunpuoleinen talo 1912. Lisäksi talousrakennus ja autokatos. Piha on kuuluisa istutuksistaan.

Näkymät:

Läpitalon huoneisto. Avarat näkymät Humalistonkadulle ja takapihalle Puolalanpuiston suuntaan. Sisäpiha on vanhojen julkisivujen rajaama hieno ulkotila. Tunnelma on ainutlaatuinen. Pihalla voi ihailla - ei aivan tavanomaisia pihakasveja - kuten esim.banaanipuuta ja viikunaa. Yhtiön A-portaan ateljeehuoneistossa on yhtiön 100 v historiikissakin mainetta saanut kattoterassi. "Se viheriöi ja kukoistaa niin, ettei luulisi Turun keskustassa olevansakaan."

Muut tilat:

Asunnossa on säilytetty ajan tyylin mukaiset välikkötilat, joihin kuuluvat oleellisesti kiinteät korkeat komerot. Eteistilan alkoviin on tässä huoneistossa rakennettu aikakauden tyyliin hyvin istuva tukevarakenteinen parvi. Toinen parvi on rakennettu makuusaliin. Näillä ratkaisuilla on saatu toimivat makuutilat kahdelle aikuiselle ja kahdella lapselle. Yhteistä tilaa on jäänyt mukavasti isoon olohuoneeseen, missä on tila myös isolle ruokailuryhmälle. Keittiöön mahtuu arkiruokailu.
Auralinnan A- ja F-portaikot on suojeltu viranomaismääräyksellä.

Kaapeli-tv:

Kyllä

Autokatokset:

8

Lisätietoja autopaikasta:

Autopaikat 30€/kk, tolppapaikka katoksessa 60€/kk. Autopaikat jaetaan jonotustilanteen mukaisesti.

Muuta kauppaan kuuluvaa:

Olohuoneen iso pöytä- ja tuoliryhmä senkkeineen (2kpl) ostettavissa erikseen. Ehkä muutakin.

Kiinteistö ja taloyhtiö

Taloyhtiön nimi:

Asunto-osakeyhtiö Auralinna

Isännöitsijän nimi:

Esko Lämsä

Isännöitsijäntoimisto:

V-S Isännöintitalo Oy

Isännöitsijän puhelin:

020 722 9970

Vesijohto:

uusitaan

Viemäri:

uusitaan

Kiinteistönhoidosta vastaa:

Talonmies

Kiinteistönhoidon lisätiedot:

Jari Pulkkinen on toiminut Auralinnan talonmiehenä vuodesta 1992.

Kaavatilanne:

Asemakaava

Lisätiedot kaavoituksesta:

Turun kaupunki, kaavaosasto.

Tontin pinta-ala:

2 171 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tiedot:

Turun Rakennusvalvonta.

Rakennusmateriaali:

Kivi

Lämmitysjärjestelmä:

Kaukolämpö

Ilmanvaihto:

Painovoimainen

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Pelti

Lunastusoikeus osakkailla:

Ei

Energialuokka:

G2013

Lisätietoja liikenneyhteyksistä:

Juna-asemalle n.150 m. Linja-autoasemalle n.500 m.

Paikallistiedot:

Kaikki keskustan palvelut kävelyetäisyyden päässä.

Palvelut:

Kaikki keskustan.

Koulut:

Kaikki keskustan.

Päiväkodit:

Kaikki keskustan.

Piha-autopaikkoja:

10

Lisätietoja taloyhtiön autonsäilytyspaikoista:

Alueella on mahdollisuus asukaspysäköintiin.

Taloyhtiön autopaikat:

LVIS-urakkaan kuuluu sähkölatauspaikkojen asentaminen pihalle.

Taloyhtiöllä sauna:

Ei

Taloyhtiöllä on:

Kaapeli-tv, Vinttikomero, Kellarikomero ja Urheiluvälinevarasto

Hissi:

Kyllä

Liiketilojen ala:

445,5 m²

Liiketilojen määrä:

6

Asuntojen määrä:

70

Asbestikartoitus:

Ei

Lisätietoa asbestikartoituksesta:

Asbestikartoitukset tehdään LVIS-urakoitsijan toimesta hankkeen alkaessa. Infotilaisuuksien lisäksi urakoitsija tiedottaa osakkaita sähköpostitse työmaan kulusta viikottain. Viikkotiedote esillä myös ala-aulojen infotauluissa.

Tehdyt remontit

1983 putkistokorjaukset. 1990 kattokorjauksia. 1991-1995 A ja B portaiden hissien modernisointi. 1997-98 ikkunoita uusittu. 2001 antenniverkosto korjattu, kadunpuolen julkisivukorjaus A-talo. 2004 selvitys perustusrakenteiden olosuhteista - ei tarvetta korjauksille. 2006 ikkunoita uusittu, pihatalon takaseinän kunnostus, pihanpuolen julkisivukorjaukset A ja B talo. 2008 patteriventtiilien huoltoa, A/B-portaan aulojen seinät maalattu, tuuletusparvekkeiden ja ikkunoiden kunnostus. 2010 kadunpuoleisen julkisivun yhtenäistämishanke. 2011-12 talopesula perustettu. 2012 100-vuotishistoriikki laadittu, 2013 lämmitysjärjestelmän tasapainoitus ja säätö, asbestipurkua kellarissa, ränni-ja syöksylämmitykset uusittu, kattokorjauksia. 2014 huoneistokierros, yhtiön vastuulla olevia järjestelmiä kartoitettu. 2016 tonttiviemäriliittymä uusittu/erotus As Oy Humalistonkulmasta. 2017 asbestipurkuja kellaritiloissa. 2018 lukitusjärjestelmä uusittu(iLog), piharakennuksen korjaus, liiketilojen ikkunat ja ovet + porraskäytävien ovet uusittu/entisöity, pihatalon julkisivukorjaus. 2019 Taloyhtiön laajakaista. 2019 Taloyhtiön laajakaista. 2019-2020 Kattorakenteiden/atriumin korjauksia. 2021 Kaide B-portaan sisäänkäynnin yhteyteen lisätty.

Tulevat remontit

Linjasaneeraushankkeen (= LVIS-urakka) työmaa perustetaan 1.4.2022 alkaen. Urakka toteutetaan perinteisellä tavalla uusimalla kaikki viemärit ja vesijohdot sekä paljon muuta perusparannusta:
Viemärit, käyttövesiputket ja vesikalusteet uusitaan, huoneistokohtaiset vesimittarit asennetaan. Kylpyhuoneiden vesieristeet ja pinnoitteet uusitaan, asennetaan lattialämmitys. Pyyhekuivaimet ja peruskalusteita asennetaan. Sähköjärjestelmä uusitaan huoneistokeskuksiin saakka + kylpyhuoneet ja keittiöt sähköjärjestelmän parannuksia. Huoneistoihin toteutetaan yleiskaapelointi (laajakaistayhteysmahdollisuus). Asuntojen ulko-ovet uusitaan kerrostasoissa. Porraskäytävät kunnostetaan urakan päätteeksi. Yleisten tilojen valaistus uusitaan vanhaa kunnioittaen. Sähkökäyttöisten ajoneuvojen latausjärjestelmä asennetaan autopaikoille. Yhtiön yleiskäytössä olevia tiloja saneeretaan tarpeellisila osin. Sadevesien ohjautumista ja salaojia uusitaan. Kattoturvatuotteita asennetaan, ja A-portaan lasikattojärjestelmää korjataan. Huoneistojen korvausilmakanavia ja -venttiileitä kunnostetaan. Poistoilmahormi- ja takkahormijärjestelmä kunnostetaan vielä määrittelemättömässä laajuudessa. Asia suurella todennäköisyydellä sisältyy hankkeen lupaehtoihin viranomaisvaatimuksella. Tämän osuuden valmistelu jatkuu vielä ennen itse linjasaneerauksen toteutusta.