• Apajantie 24
  • Turku, Satava
  • Oh+k+rt+4mh+2ph+s/ph+3wc+pukuh/vierash/apuk/khh+aula+parvi

Apajantie 24

Turku, Satava

Oh+k+rt+4mh+2ph+s/ph+3wc+pukuh/vierash/apuk/khh+aula+parvi

615 000 € (2 887,32 € / m²)

213 m²

Tyyppi

Omakotitalo

Rakennusvuosi

1992

Seuraava julkinen esittely

-

Tontti

Oma

Putket remontoitu

-

Tätä asuntoa myy Kaisa Hamido, Kiinteistönvälittäjä, Arkkitehti SAFA.

Kiinteistönvälitys Näytönpaikka Oy

Sijainti
Esittely


Hyvä arkkitehtuuri on ajatonta. Se paranee vanhetessaan. Satavassa meren läheisyydessä tätä todistamassa seisoo arkkitehdin itselleen ja 5-henkiselle perheelleen suunnittelema koti ja huolella pidetty puutarha.

Puutarha on kasvanut. Se kukoistaa. Askelkivetykset, kivimuurit ja tasanteet ovat asettuneet paikoilleen. On syntynyt harmoninen kokonaisuus. Kaikki on juuri niin kuin pitääkin olla.

Maastoa mukaileva portaittain nouseva rakennus valmistui vuonna 1992, ja sitä laajennettiin kymmenisen vuotta myöhemmin. Laajennus käsittää korkeuksiin ja uusiin ulottuvuuksiin kurottavan olohuoneen isoine maisemaikkunoineen. Ikkunoista tulevan valon määrää voidaan säätää sähkökäyttöisillä markiiseilla.

Rakennuksen muotoilu tiloineen, parvekkeineen ja terasseineen, ikkunoineen ja ovineen, on suunniteltu tontin muotoihin. Rakennusmassat on istutettu ympäristöön luonnonkalliota räjäyttämättä. Tontin korkeuserot on hyödynnetty taitavasti sekä tilojen että avautuvien näköalojen puolesta. Sisätila kohtaa ulkotilan kauniisti. Raja näiden välillä on häilyvä.

Tilajako:
Sisääntulokerros käsittää kolme makuuhuonetta (lapset). Kiinteillä kaapistoilla varustetut huoneet sijoittuvat viuhkamaisesti yhteistilan ympärille. Huoneet suljetaan liukuovilla. Askelman ylempänä seinän toiselle puolen jää wc-ja kylpyhuone, sekä eteistiloja palvelevat kaapistot.

Ylemmässä kerroksessa, sisääntulokerroksen yläpuolella, on vanhempien makuuhuone wc-/kylpyhuoneineen sekä tuuletusparveke. Mittatilaustyönä teetetyt siirreltävät vaatekaappimodulit tuovat tilaan muunneltavuutta ja väriä. Aukotukset ja ylösnostettu kirjahylly korostavat tilan korkeutta.

Massoittelun toiseen päähän, kalliolinjaa nousten ja noudattaen, sijoittuvat saunaosasto ja kodinhoitohuone. Keskelle jää avokeittiö ja ruokailutila, johon liittyy terassi.

Viihtyisä kotitoimisto/työtila on parvella kolmannella tasolla vanhempien makuuhuoneen yhteydessä olevien saniteettitilojen yläpuolella. Itse makuuhuone on korkeaa tilaa.

Lasitiiliaskelmaisesta pääportaasta aukeaa näkymä huikean korkeaan olohuoneeseen. Massiivinen veistoksellinen takka, kiinteät korkeat kirjahyllyt, sekä muhkeat nojatuolit muodostavat suojaisan oleskelupaikan tämän suuren tilan sisälle. Maisemaikkunanurkkaus kurottautuu yli ja ohi kallion. Istutaan ilmassa. Mieli on korkealla.

Yksi olohuoneen seinistä on aukotettu lasipariovin. Sisätila avautuu isolle terassille, jolta on myös suora kulku keittiöön. Erillistä kesäkeittiötä ei tarvita. Grillipaikka riittää.

Tilajaolla on saavutettu hyvä yksityisyys.
Sisustuksen yksityiskohdat ja värit ovat tarkoin harkittuja ja laadukkaista materiaaleista tehtyjä. Terästä, lämmintä puuta ja lasia, paljon kiintokalusteita.

Ulkoseinät ovat pääosin rapattua siporexia ja maalattua puuta sekä laajoja lasipintoja.

Kahden auton autokatos ja varasto/verstastilat ovat omassa erillisessä rakennuksessaan. Kulku talousrakennuksesta päärakennukseen on sidottu hienoksi ja mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi taidokkaiden kivetysten, luonnonkivimuurien, vesialtaiden ja pergoloiden välityksellä. Huikea puutarha luonnosta virtaavalla vedellä kruunaa kokonaisuuden. Vesi ja luonnonkivet hallitsevat puutarhaa. Monet terassit ja tasot yhdistävät ulkotilan sisätilaan. Vertaistaan on vaikea löytää.

Tässä talossa ja puutarhassa on panostettu näköaloihin ja yksityiskohtiin. Niistä voi nauttia joka puolella kiinteistöä. Talon suunnitteluun on panostettu paljon. Projekti on ollut valtaisa, mutta lopputulema on myös kaiken sen arvoinen.

Tällaista suunnittelua on vaikea saada edes rahalla. Ja jos tuo mahdottomuus toteutuisi, ei nykypäivän rakennuskustannukset juuri houkuttele vastaavaan projektiin.

Nyt on mahdollisuus saada kaikki tämä ja vielä paljon enemmän. Maalaisidylli turvallisen matkan päässä keskustasta hyvien ja nopeiden yhteyksien päässä. Luonto lähellä. Meri ja oikeudet kahteen venevalkamaan parin askeleen päässä. Lähellä Satavan Venepalvelu Oy, jonka suojaisaan 2,5 metrin syvään satama-altaaseen saa isommallekin purje-/ moottoriveneelle laituripaikan.
Valmis kokonaisuus kohtuuttoman edullisesti.

Ota rohkeasti yhteyttä.

Kaisa 0400 363646
Anneli 0400782644Perustiedot

Sijainti

Apajantie 24

Postinumero

20960

Pinta-ala:

213 m²

Muu ala:

35 m²

Kokonaispinta-ala:

248 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Muut tilat koostuvat piharakennuksesta, (huoneistoala 35 m², kerrosala 43 m²).

Asunnon kunto:

Hyvä

Listauksen tyyppi:

Omakotitalo

Rakennusvaihe:

Valmis

Käyttöönottovuosi:

1992

Lisätiedot rakennusvuodesta:

Asuinrakennus käyttöönottotarkastettu 1992 ja lopputarkastettu 2021. Olohuone-laajennus 1999. Piharakennus valmistunut 1995.
Asuinrakennuksen kokonaispinta-ala 267 m². Piharakennuksen kerrosala 43 m² (lämmin ja kylmä varasto + ansari).

Huoneluku:

5

Vapautuminen:

Sopimuksen mukaan

Hinta ja kulut

Velaton hinta:

615 000 €

Neliöhinta:

2 887,32 € / m²

Lämmityksen keskimääräinen kokonaiskustannus:

250 € / kk

Kiinteistövero:

817 € / vuosi

Lisätietoja maksusta:

Sähkölaskut vuonna 2021 keskimäärin 340 €/kk, n. 35000 kWh/v, (HEILLÄ) sisältäen lämmityksen, lämpimän käyttöveden ja taloussähkön. Sähkökuluista lämmityksen osuus n. 250 €/kk. Umpitankin tyhjennys n. 200€/krt (tyhjennys käytön mukaan 2-5 krt/v). Vesi kulutuksen mukaan (ei jätevesimaksua ). Jätesäiliön tyhjennys n.10€/krt.

Tilat ja materiaalit

Keittiön kuvaus:

Integroitu jääkaappi, integroitu pakastin, kaasu-/sähköliesi, liesituuletin, erillisuuni, integroitu astianpesukone, kiinteät valaisimet. Lattia luonnonkumimattoa. Huomaa lieden korkeus. Mahdollistaa ruoanlaiton rennommassa asennossa.

Olohuoneen kuvaus:

Varaava takka. Lattia Merbau täyspuulankkulattiaa, huoneen ylätaso laattaa. Ikkunoissa sähkötoimiset markiisit. Ylätasanteelta 3 pariovea avautuu pergolaan. Pergolan purjekatos suojaa sateelta ja liialiselta auringolta. Huikeat kallioiset metsämaisemat!

Makuuhuoneen kuvaus:

Yläkerran makuuhuone on korkeaa tilaa, isot ikkunat, tuuletusparveke, pesutila ja wc. Säilytykseen siirrettävät kaappimoduulit. Lattia linoleumia. Alakerrassa 3 makuuhuonetta ja oleskelutila. Liukuovet, lattia luonnonkumimattoa. Tarpeen mukaan väliseiniä voi poistaakin.

Kylpyhuone:

Makuuhuoneiden yhteydessä omat kylpyhuoneet 2 kpl. Varustuksena lattialämmitys, peilikaapit, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto, yläkerran pesuhuoneessa kuivauspatteri. Lattiat laattaa, seinät kaakeloitu.
Saunaosaston kylpyhuone on remontoitu 2010. Upea, tumma laatoitus kauttaaltaan. 2 suihkua, lattialämmitys.

WC:

Saunaosaston vieressä 1 wc, lattia luonnonkumimattoa. Makuuhuoneiden yhteydessä wc:t 2 kpl. Näissä lattialämmitys, bidee-suihku, allas ja peili.

Kodinhoitohuoneen kuvaus:

Pesukoneliitäntä, pesuallas, lattialämmitys, pyykkikaapit, pöytätaso, keskuspölyimuri (eeteisen kaapissa). Kodinhoitohuone sijaitsee pukuhuoneen seinämän takana. Lattia luonnonkumimattoa. Kulku suoraan ulos.

Säilytystilojen kuvaus:

Piharakennuksessa runsaasti erilaista varastotilaa. Makuuhuoneissa kaapistot, eteisessä liukuovellista kaappitilaa.

Sauna:

Kyllä

Saunan kuvaus:

Muotolauteet, puukiuas, ikkuna. Sauna remontoitu 2010. Tumma, tunnelmallinen tila rentoon saunomiseen.

Takka:

Varaava takka

Lisätiedot

Ranta:

Oikeus vesialueisiin

Lisätietoja rannasta:

Venevalkamaoikeudet 2 kpl, 853-479-878-1 ja 853-479-1-221 (pienin palsta). Toisessa venevalkamassa laituri. Matkaa venevalkamalle noin 300 m. Oikeus yhteisiin vesialueisiin 853-479-876-1.

Vesistön nimi:

Meri

Muut tilat:

Parvella työpiste vaikka kahdelle henkilölle. Saunaosaston pukuhuone toimii tarvittaessa myös vierashuoneena tai keittiön aputilana. Alakerrassa on myös kuraeteinen omalla sisäänkäynnillä sekä kuivauspatterilla.

Tie perille:

Kyllä

Muuta kauppaan kuuluvaa:

Kaapistot, sälekaihtimet/rullaverhot, keskuspölyimuri, kiinteät valaisimet, lämminvesivaraajat (2kpl n. 300 l varaajia), olohuoneen ikkunoiden sähkökäyttöiset markiisit.

Kiinteistö ja taloyhtiö

Kiinteistön tyyppi:

Rakennus

Kiinteistötunnus:

853-479-1-139

Vesijohto:

Kunnan

Viemäri:

Saostuskaivo, umpisäiliö

Kaavatilanne:

Yleiskaava

Kaavoitustiedot:

Turun kaupunki

Tontin pinta-ala:

5 000 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tyyppi:

Rinnetontti

Tietullit (€/vuosi):

85

Rakennusmateriaali:

Siporex/puu

Lisätiedot rakennusmateriaaleista:

Seinärakenne: Siporex/puu. Välipohja: Betoni. Yläpohja: Puu. Eristeet: Mineraali /selluvilla. Ulkoseinärakenteet lämpöeristävää Siporex-harkkoa.

Lämmitysjärjestelmä:

Sähkö

Ilmanvaihto:

Koneellinen poisto

Katon kunto:

Hyvä

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

konesaumattu pelti

Sähköliittymä siirtyy:

Kyllä

Asbestikartoitus:

Ei

Tehdyt remontit

Asuinrakennus käyttöönottotarkastettu 1992 ja lopputarkastettu 2021. Olohuone-laajennus 1999. Piharakennus valmistunut 1995.
Asuinrakennuksen kokonaispinta-ala 267 m². Piharakennuksen kokonaispinta-ala 43 m² (lämmin ja kylmä varasto + ansari).